Skip links

Over

Christine Barnard

Ik kom uit een muzikaal gezin. We maakten thuis allemaal muziek én we werkten of werken ook allemaal in de gezondheidszorg. Een link tussen passie voor muziek en gezondheid is er dus altijd geweest.

Christine Barnard

Muziek raakt je

De mens houdt van muziek, bijna iedereen geniet er dagelijks van. Ongeveer 2 miljoen mensen maken zelf muziek, waarvan tienduizenden beroepsmatig. Muziek is de grondtoon van onze samenleving. We vrolijken ervan op en het verbetert de gezondheid.

Specialist in handblessures bij Musici

Een handblessure of een blessure aan je arm gaat slecht samen met musiceren. Naast acuut letsel kan musiceren gepaard gaan met blessures die voortkomen uit bijvoorbeeld een verkeerde houding, repeterende bewegingen, overbelasting of spanning. Een blessure of aandoening aan je hand of arm heeft grote invloed op de kwaliteit van de muziek, je speelstijl, uithoudingsvermogen en het plezier dat je eraan beleeft.

Muziekgeneeskunde

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de gezondheid van musici. Dat is, als er iets loos is, fijn voor jou als musicus. Maar heb je wel zin om je hier uitvoerig in te verdiepen? En past de informatie bij jouw specifieke situatie? Ik volg de ontwikkelingen op de voet en draag graag bij aan het bevorderen van de gezondheid van musici.

Als er een diagnose is gesteld, is het interessant voor jou te weten op welke manier je weer kan musiceren. Op dat vlak kan ik je helpen!

Kennis en samenwerking

Na mijn opleiding ergotherapie ben ik me blijven scholen in handtherapie. Ik deel de ervaringen die ik in mijn werk opdoe graag met anderen en zoek actief de samenwerking met andere specialisten op het gebied van handtherapie en musici. Met dit netwerk kunnen wij goede behandelmethoden bieden bij handblessures die zich bij muzikanten kunnen voordoen.

Samen zo snel mogelijk van jouw blessure af

Ik deel de beschikbare medische kennis met jou als musicus. Jij hebt de klachten, weet hoe het voelt en hoe jij muziek maakt met jouw instrument. Ik heb de kennis over handtherapie, weet veel over het gebruik van jouw hand bij het musiceren en ken praktijkvoorbeelden.

Samen zoeken wij naar de behandelmethode die het best bij jou past. Vaak is dat mogelijk met een creatieve oplossing, het aanleren van een andere handgreep of een medisch hulpmiddel.

Met als uitgangspunt dat jij muziek kunt blijven maken, zodat musiceren plezier geeft en een positieve invloed heeft op jouw functioneren.

Even kennismaken en kijken wat de mogelijkheden zijn?

Neem contact op